Foraje puturi apa – irigatii Bacau

foraje puturi apa irigatii bacau
foraje puturi apa irigatii bacau

Foraje puturi apa – irigatii Bacau

Foraje puturi apa Bacau

Foraje puturi apa Bacau, cu diametru pana la 350 mm si adancime maxima 250 m.

Sursa de apa este esentiala pentru afacerea d-voastra, asigura sanatatea animalelor, agricultura mult mai eficienta, totul ducand la o profitabilitate mult mai mare.

Echipa Rautitan Srl intelege necesitatile d-voastra si isi ofera tot suportul pentru a va ajuta.


 

Foraje puturi apa irigatii bacau
Foraje puturi apa irigatii bacau

Forajul unui put de apa pentru irigatii este foarte important pentru agricultura.

De ce este importanta irigarea ?

1. Forajul pentru irigatii asigura mentinerea umiditatii in sol. Umiditatea este necesara pentru germinarea semintelor. Semintele nu cresc in sol uscat.

2. Forajul pentru irigatii este esential pentru cresterea radacinilor la plantele de cultura. Radacinile plantele nu cresc bine in sol uscat.

3. Forajul pentru irigatii este necesar pentru  plante, asigurand absorbtia nutrientilor minerali din sol. Astfel, irigarea este esentiala pentru cresterea generala a plantelor.

4. Forajul pentru irigatii ofera suficienta apa pentru agricultura din care se transfera doua elemente esentiale hidrogen si oxigen.

Variabilitatea climatica si evenimentele extreme afecteaza randamentul in agricultura, de exemplu scade continutul de proteine din boaba de grau.

Stabilirea caracteristicilor dimensionale a forajului de apa 

Principalele caracteristici dimensionale ale forajului de apa sunt:

  • diametru sapatura (diametru sapei cu care se foreaza),
  • diametru coloana definitiva,
  • adancime,
  • fante filtru, lungimi filtru si granulatia filtrului invers.

Sunt 2 elemente importante care stabilesc adancimea forajului de apa:

  1. Debitul de apa pe care vrem sa-l obtinem. Pentru cresterea debitului de apa trebuiesc captate mai multe straturi acvifere,
  2. Adancimea stratului acvifer. Uneori stratul din care putem extrage apa din pamant, printr-un foraj de apa, se afla la adancimi mari, iar straturile de suprafata-panzele freatice, cum mari influente meteorice, sunt infestate, cu nitrati, nitriti, material biologic.

Diametru sapaturii forajului de apa, este dat in principal de debitul de apa cerut si de caracteristicile rocilor pe care le strabate.